Basispakket populair bij overstappers zorgverzekering

Steeds meer mensen die er voor kiezen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar kiezen uitsluitend voor de dekkingen die deel uitmaken van het basispakket. Zomaar even één derde van alle overstappers voert een vergelijking uit uitsluitend op basis van de dekkingen die worden aangeboden door de basisverzekering. In deze situatie wordt er aldus geen aanvullende vergoeding meeverzekerd. Bovendien valt het op dat verzekeringnemers voor het jaar 2017 eveneens kiezen voor een vrijwillige verhoging van het eigen risico. Deze vaststellingen kunnen worden gedaan op basis van 245.000 resultaten van vergelijkingen met betrekking tot de zorgverzekering voor het jaar 2017.

10 procent meer in vergelijking met 2014

Ongeveer één derde van alle verzekeringnemers kiest er voor om een vergelijking uit te voeren uitsluitend op basis van de basisverzekering. Om maar even aan te geven hoe aanzienlijk dit is, in vergelijking met het jaar 2014 betekent dit een stijging van zomaar even bijna 10 procent.

Wat maakt het basispakket steeds populairder?

Bovenstaande resultaten zorgen er voor dat we ons de vraag kunnen gaan stellen wat het basispakket nu precies zo populair maakt. Hier zouden verschillende redenen van aan de basis kunnen liggen, namelijk:

  • Een stijging van de premie. De gemiddelde premie die voor een zorgverzekering in rekening wordt gebracht stijgt voor het jaar 2017 met gemiddeld 90 euro. Dat is ongeveer twee keer zoveel als op Prinsjesdag door het kabinet werd aangegeven. Het spreekt voor zich dat het hierbij gaat om een zeer aanzienlijke prijsverhoging die heel wat Nederlanders niet zomaar kunnen betalen. Zij zijn dan vaak genoodzaakt om te besparen op hun medische verzekering.
  • Het merendeel van de overstappers zijn jonge verzekeringnemers. Zij hebben een goede kennis van het internet en zijn bijgevolg perfect in staat om er de voordeligste optie tussenuit te halen. Bovendien zijn de extra dekkingen voor hun vaak ook geen vereiste, want ze verkeren immers nog in prima gezondheid.
  • Steeds meer Nederlanders worden zich bewust van het feit dat ze eigenlijk nodeloos over-verzekerd zijn. Deze oververzekering kost vooral heel veel geld en daar wil men een einde aan maken. Ongetwijfeld ligt ook dit gegeven mee aan de basis van het feit dat zoveel mensen die vandaag de dag over een aanvullende zorgverzekering beschikken deze vervangen door het gewone basispakket.

Een hoger eigen risico

Het is een trend die de voorbije jaren reeds was ingezet en ook voor 2017 gaat dit gewoon verder. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om doelbewust hun eigen risico te verhogen. Net zoals de voorgaande jaren geldt ook voor het jaar 2017 opnieuw een standaard eigen risico van 385 euro welke indien de verzekeringnemer dat wenst kan worden verhoogd naar 885 euro. Op deze manier kan een korting op de verzekeringspremie worden ontvangen die kan oplopen tot een aantrekkelijke 25 euro per maand. Let op, de exacte kortingen die gegeven worden voor het verhogen van het eigen risico zijn sterk afhankelijk van de zorgverzekeraar in kwestie. Ook op dit vlak is het uitvoeren van een vergelijking van uw zorgverzekering vooraleer over te stappen naar een andere partij dan ook de moeite meer dan waard

Deel dit nieuws
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer nieuws over ziektekostenverzekeringen

Goedkoopste zorgverzekering 2020

Op 12 november 2019 zullen de zorgverzekeraars de premie bekend moeten maken voor het nieuwe jaar. De verwachting is dat deze duurder zal zijn dan

Hoeveel zorgtoeslag krijg ik?

De hoeveelheid zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen en een aantal voorwaarden. Het inkomen is niet te hoog. Je hebt een Nederlandse zorgverzekering Waar kan