Indien u word opgenomen in een ziekenhuis zal uw ziektekostenverzekeraar dit vergoeden vanuit de basisverzekeringvan uw zorgverzekering, u betaalt hiervoor wel een eigen risico.

Informeer voor de opname bij uw verzekeraar of er een contract is afgesloten met het ziekenhuis waarin u wordt opgenomen. Het kan zijn dat u geen vrije zorgkeuze heeft en het ziekenhuis niet is aangesloten bij uw zorgverzekeraar.
Als er geen contract is afgesloten ontvangt u meestal maar een gedeeltelijke vergoeding.

Wat krijgt u vergoed?

Verblijf in een ziekenhuis bij veel verzekeraars tot maximaal 365 dagen.
Kosten van dagverpleging, meerdaagse verpleging en verzorging. Ook de kosten voor de specialist tijdens de ziekenhuisopname, de bijkomende kosten (kosten tijdens ziekenhuisopname), gebruik van operatiekamer, genees- en verbandmiddelen en röntgenfoto’s in ziekenhuis vallen onder deze vergoeding.

Voor een ziekenhuisopname hebt u altijd een verwijzing nodig van een arts of een medisch specialist.

Indien je met spoed naar het ziekenhuis moet, hoef je natuurlijk niet eerst contact met je huisarts of specialist op te nemen.
Als je met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis bent gebracht en je zorgverzekeraar hier geen contract mee heeft, maakt dat voor de vergoeding van de kosten niet uit.
Indien je verzekerd bent krijg je spoedeisende medische zorg altijd vergoed. U moet wel rekening houden met het eigen risico.