Restitutiepolis

De basisverzekering is in Nederland terug te vinden op de lijst met verplichte verzekeringen. Bijgevolg dient iedere Nederlander over een dergelijke verzekering te beschikken. Wat velen echter niet weten is dat je de ziektekostenverzekering op verschillende manieren kan afsluiten. Er wordt voor deze verzekering immers gebruik gemaakt van een aantal polissen die stuk voor stuk over hun eigen voorwaarden en mogelijkheden beschikken. De zogenaamde restitutiepolis is slechts één van de beschikbare polissen die je als verzekeringnemer kan afsluiten. Deze polis is in het bijzonder interessant voor mensen die zelf willen kiezen bij welke zorgverlener ze hun behandeling(en) volgen. Net omdat er zoals bij de naturapolis geen specifieke afspraken worden gemaakt moet je er wel bij stil blijven staan dat de medische zorg bij deze polis veelal aanzienlijk duurder kan uitvallen. Heb je toch interesse in dit type ziektekostenverzekering? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

Hogere kostprijs
Wanneer we het prijskaartje van de restitutiepolis vergelijken met de andere polissen van de basisverzekering kunnen we niet anders dan vaststellen dat deze over het algemeen een stukje duurder is dan bijvoorbeeld de naturapolis. Dat heeft uiteraard alles te maken met de keuzevrijheid waar de verzekeringnemer over beschikt. Je kan bij deze polis namelijk geheel zelf bepalen op welke zorgverlener je een beroep doet, je zal steeds kunnen profiteren van een zo optimaal mogelijke terugbetaling. Dat dit hogere kosten met zich meebrengt is niet meer dan normaal, maar het is gelukkig wel mogelijk om deze nog enigszins te beperken. Ook voor de restitutiepolis wordt immers nooit gebruik gemaakt van een vaste verzekeringspremie waardoor je door te vergelijken een aanzienlijk geldbedrag kan besparen.

Voorschieten van medische kosten
In tegenstelling tot bij de naturapolis waar de factuur voor de medische zorg rechtstreeks naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd is dat bij een restitutiepolis niet het geval. In dit geval zal je als verzekeringnemer het te betalen bedrag immers als het ware moeten voorschieten. Na het ontvangen van de factuur moet je deze betalen waarna je het bedrag terug kan opvragen bij je zorgverzekeraar. Hier kan wel enige tijd overheen gaan. Wil je met andere woorden op geen enkele manier geconfronteerd worden met de kosten die je ziektekostenverzekering met zich mee brengt, dan is het waarschijnlijk interessanter om te kiezen voor de naturapolis. Heb je er geen probleem mee om je medische kosten tijdelijk voor te schieten, maar wil je vooral kunnen genieten van een zo optimaal mogelijke keuzevrijheid, dan is de restitutiepolis voor jou ongetwijfeld interessanter.

Deel dit nieuws
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer over vergoedingen

Goedkoopste zorgverzekering 2020

Op 12 november 2019 zullen de zorgverzekeraars de premie bekend moeten maken voor het nieuwe jaar. De verwachting is dat deze duurder zal zijn dan