Stoppen met roken vergoedt door ziektekostenverzekering?

Steeds meer mensen worden zich bewust van de kwalijke gevolgen die roken met zich meebrengt. Daarnaast heeft de overheid er voor gekozen om het stoppen met roken te gaan ondersteunen en ook zorgverzekeraars zijn daar zeer tevreden mee. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die niet roken veel minder zorg gerelateerde kosten maken dan mensen die wel roken. Door te stoppen met roken kunt u dus niet alleen uw gezondheid verbeteren, daarnaast kunt u ook nog eens geld besparen en kunt u genieten van interessantere tarieven voor bijvoorbeeld uw ziektekostenverzekering. Bent u ook van plan om te stoppen met roken, maar weet u niet goed hoe daar aan te beginnen? In dat geval helpen we u graag op weg!

Ontdek het stoppen met roken programma

Tegenwoordig bestaan er verschillende interessante programma’s die mensen kunnen helpen om te stoppen met roken. Veel mensen die de stap zetten om het roken aan te pakken kunnen dit namelijk niet zonder dat ze hulp krijgen van buitenaf. Om te weten te komen over welke mogelijkheden u precies beschikt om te stoppen met roken is het steeds interessant om even een bezoekje te brengen aan de huisarts. Tijdens dit gesprek zal er door uw huisarts worden aangegeven welk programma wordt ondersteund. Dit kan jaarlijks veranderen waardoor het belangrijk is om er niet zomaar vanuit te gaan dat het stoppen met roken programma van het voorgaande jaar nog steeds wordt ondersteund. Beslist u om deel te nemen aan een dergelijk programma, dan krijgt u niet alleen financiële ondersteuning voor het programma op zich, maar ook voor alle nicotine vervangende middelen alsook eventuele medicatie die noodzakelijk is om het programma tot een goed einde te kunnen brengen. Hou er wel rekening mee dat voor het volgen van een stoppen met roken programma steeds een eigen risico geldt binnen de basisverzekering.

Stoppen met roken programma in aanvullende zorgverzekering

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat de basisverzekering niet datgene dekt wat u nodig heeft om op een efficiënte wijze te kunnen stoppen met roken. In dat geval hoeft u nog niet meteen te wanhopen, in tegendeel. Er bestaat namelijk ook zoiets als een speciale aanvullende zorgverzekering voor mensen die op zoek zijn naar een mogelijkheid om te stoppen met roken. Er zijn op dit vlak door de jaren heen verschillende interessante programma’s verschenen. Bekende voorbeelden daarvan zijn Allen Carr, Prostop of De Opluchting training. Indien u gebruik wenst te maken van een dergelijk stoppen met roken programma is het wel steeds noodzakelijk om over een doorverwijzing van de huisarts te beschikken. Heeft u deze niet, dan kan het voorkomen dat u toch grotendeels zelf voor de kosten zult moeten opdraaien en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Conclusie

Stoppen met roken is nooit echt eenvoudig, maar door gebruik te maken van de mogelijkheden van uw ziektekostenverzekering kunt u er voor zorgen dat het u toch wat aangenamer wordt gemaakt en dat zonder dat u rekening dient te houden met hoge (extra) kosten. Het is niet mogelijk om zomaar één wonder programma naar voor te schuiven omdat dit veelal een persoonlijke keuze is. Lees de werking van de verschillende programma’s aandachtig en kies uiteindelijk voor dat ene programma dat perfect aansluit op uw wensen en verwachtingen. Door de tussenkomst van uw ziektekostenverzekering blijft stoppen met roken in ieder geval zeer betaalbaar.

Deel dit nieuws
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer over vergoedingen

Goedkoopste zorgverzekering 2020

Op 12 november 2019 zullen de zorgverzekeraars de premie bekend moeten maken voor het nieuwe jaar. De verwachting is dat deze duurder zal zijn dan