Ziektekostenverzekering voor starters

Tijdens je studieperiode heb je gebruik kunnen maken van de interessante voordelen die verbonden zijn aan de speciale ziektekostenverzekering voor studenten. Vanaf het ogenblik dat je studie is afgelopen ben je echter geen student meer en beschik je bijgevolg ook niet langer over de mogelijkheid om een beroep te doen op de interessante voordelen van de studenten ziektekostenverzekering. In dat geval zal je echter meteen geconfronteerd worden met de hoge kosten die verbonden zijn aan de klassieke ziektekostenverzekering of kan het ook anders? Voor starters geldt inderdaad de mogelijkheid om gebruik te maken van een bepaalde tussenoplossing. Lang niet iedereen zal meteen na diens studie immers beginnen met werken. Erg veel jongeren kiezen er dan namelijk voor om even een verre en lange reis te maken. Hoe dan ook, ben je geïnteresseerd in de ziektekostenverzekering voor starters? Aarzel dan niet langer en ontdek er snel meer over in dit artikel!

Lagere zorgpremie voor starters
Van de ziektekostenverzekering weten we dat een niet onbelangrijk deel van de zorgpremie wordt bepaald aan de hand van het inkomen waar je jaarlijks over beschikt. Voor starters is er echter nog helemaal geen inkomen waardoor er gebruik wordt gemaakt van een forfaitair minimum. Op deze manier hoef je niet meteen de hoge kosten van de klassieke ziektekostenverzekering te dragen terwijl je wel gewoon kan rekenen op alle dekkingen die aan deze verzekering zijn verbonden. Vanaf het ogenblik dat je begint met werken zal je overigens geen beroep meer kunnen doen op deze “korting”. Vanaf het tweede jaar zal een stukje van je zorgpremie dan ook meteen worden berekend op basis van het vorig jaar ontvangen inkomen.

Zorgtoeslag voor starters
Tot slot, wanneer je als starter of bijvoorbeeld als jonge ouder moeite ondervindt met het betalen van je verzekeringspremie, dan kan je er op een zeker ogenblik voor kiezen om de zogenaamde zorgtoeslag aan te vragen. Deze toeslag wordt eveneens standaard berekend aan de hand van je inkomen, maar wanneer er geen inkomen is kan je deze nog steeds perfect aanvragen. Je moet in dat geval gewoon kunnen aantonen hoe je de verdere financiële toekomst ziet en welke acties je binnenkort gaat ondernemen. Overigens, denk niet omdat je bijvoorbeeld als starter een tijdje gaat reizen dat je geen nood hebt aan de basisverzekering. Los van het feit dat je sowieso verplicht bent om deze af te sluiten kan er ook in het buitenland altijd iets gebeuren waarvoor je medische zorg moet krijgen. Ook in dergelijke gevallen kan de ziektekostenverzekering voor starters hulp bieden.

Deel dit nieuws
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer informatie over ziektekostenverzekeringen

Goedkoopste zorgverzekering 2020

Op 12 november 2019 zullen de zorgverzekeraars de premie bekend moeten maken voor het nieuwe jaar. De verwachting is dat deze duurder zal zijn dan