Ziektekostenverzekeringen kinderen

De basisverzekering is een verplichte verzekering die als doel heeft om de belangrijkste medische kosten in te dekken. Het spreekt voor zich dat niet alleen volwassenen te maken krijgen met dergelijke kosten, maar ook kinderen. Sterker nog, op bepaalde vlakken lopen kinderen zelfs een groter risico waardoor het zeer interessant kan zijn om een beroep te kunnen doen op de mogelijkheden die de ziektekostenverzekering met zich meebrengt. Er bestaat tot op vandaag geen speciale ziektekostenverzekering voor kinderen. Dat hoeft ook niet, want kinderen tot aan de leeftijd worden steeds gratis meeverzekerd in de verzekering van één van de ouders. Meer weten over de ziektekostenverzekering voor kinderen? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

Gratis meeverzekerd tot aan 18 jaar
Mensen denken vaak dat kinderen niet dienen te voldoen aan de verplichting van de ziektekostenverzekering, maar dat is niet het geval. Iedereen, jong of oud dient volgens de wet verplicht over de basisverzekering te beschikken. Het verschil zit hem echter in het financiële aspect. Daar waar volwassenen voor hun ziektekostenverzekering een periodieke premie moeten betalen geldt dat niet voor kinderen. Kinderen die de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt worden immers gratis meeverzekerd in de ziektekostenverzekering van één van de ouders. Je hoeft dat alleen maar aan te geven aan je ziektekostenverzekering en hij doet de rest. Let wel, vanaf het ogenblik dat de jongere 18 jaar wordt is deze verplicht om eveneens de zorgpremie te betalen. Vanaf dat ogenblik veranderen ook de voorwaarden en mogelijkheden waar aanspraak op kan worden gemaakt.

Extra’s ziektekostenverzekering voor kinderen
Wanneer we de bepalingen van de ziektekostenverzekering voor kinderen vergelijken met deze voor volwassenen kunnen we een aantal zaken vaststellen. Eén van die vaststellingen heeft bijvoorbeeld betrekking tot de kosten voor de tandarts. Het is compleet normaal dat kinderen vaak op bezoek moeten gaan bij de tandarts om de evolutie van hun gebit in het oog te houden. Daarnaast is het ook zo dat kinderen regelmatig te maken krijgen met gaatjes waardoor een tandartsbezoek essentieel is. In ieder geval, bij volwassenen worden tandartskosten standaard niet vergoed, maar dat is wel het geval voor kinderen. Zij kunnen op voorwaarde dat ze zijn meeverzekerd met één van de ouders steeds rekenen op een volledige terugbetaling van de tandartskosten.

Deel dit nieuws
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer informatie over ziektekostenverzekeringen

Goedkoopste zorgverzekering 2020

Op 12 november 2019 zullen de zorgverzekeraars de premie bekend moeten maken voor het nieuwe jaar. De verwachting is dat deze duurder zal zijn dan